MONOKROM STİL

Farz edelim ki zahmetsiz ama alabildiğine şık bir dolap oluşturmak istiyorsunuz, bunun için en basit yöntem monokrom stylinglere yer vermekle başlar diyebiliriz. Akıcı görüntünün verdiği huzur ve bütünlük ile birlikte siyah&beyazın klasik parçalarla olan üstünlüğü monokrom stilin saygıyla karşılanan tekrarlarının sıklıkla karşımıza çıkmasını açıklıyor.

Peki nedir monokrom?

Monokrom bir renk veya bir rengin tonlarını ifade eder ( resim, çizim, fotoğraf veya tasarımda). Bunun dışında siyah & beyaz kombinasyonunu, gri skalayı, hatta açık tabadan koyu kahveye doğru giden sepyayı anlatmak içinde kullanılabilir.


Aynı renk tonunu farklı kumaş yapılarını içeren parçalarla kombinleyerek giyiminize hem boyut hem de şıklık katmış olursunuz. Ancak siyah tehlikeli bir renk olduğundan seçtiğiniz parçaların birbirleriyle ton uyumuna dikkat etmelisiniz (bazı siyah parçalar solmuş görüntüsüne neden olabilir).


Karmaşık geometrilerden basit kontrastlara uzanan geniş bir oynama alanınız var. Vücut tipinize en uygun şekilleri fazla göz yormadan monokrom stilinizle buluşturabilirsiniz (enine çizgiler ve büyük desenlerin kilolu gösterdiğini bir kenara not edelim).


Siyah&Beyaz : Zamansız şıklığın sembolü olan bu ikili gardrobunuz saygıdeğer parçalarını bünyesinde toplayacaktır.


Baştan aşağı aynı renkte görünmek çok ilgi çekici olsa da sezonun trend renklerini kullanarak daha da stil sahibi bir duruş sergileyebilirsiniz (yazar burada 2017-2018'in tozunu dumana katan kırmızıdan bahsediyor).



Monokrom bir look için ilk adım giyince rahat edebileceğiniz, cilt ve saç renginizle harika uyum sağlayan renkleri belirlemek olmalıdır (tüm gözler üzerinizde olduğundan seçeceğiniz renk ÇOK önemli).

Kombininize derinlik, boyut ve çekicilik katmak istiyorsanız farklı kumaş yapılarını monokrom stilinize uyarlayın. Deri etek ve yünlü bir kazağı, denim ve şifon bir üstü ya da örgü ve dokumaları birbirleriyle eşleştirebilirsiniz.

Yapacağınız her kombinde dengeli bir görüntüyü hedeflemeyi unutmayın. Uzun ve olabildiğince ince görünmek bizim ana noktamız. Bunun için de proporsiyon ile haşır neşir olmak zorundayız (proporsiyonu ayıca incelemeliyim ama burada vücut tipinizi öğrenmek çok çok önemli). Örneğin üst bedeniniz uzunsa yüksel bel etek veya pantolon ile bacak boyunuzu uzatabilir, omuz ve gögüsleriniz kalçanıza göre küçükse daha hacimli üstler tercih edebilirsiniz.

Aynı rengin farklı tonlarını uygularken hangi bölgenizde açık, hangi bölgenizde koyu tonları tercih edeceğiniz önemli bir ayrıntı olarak notlara düşülmelidir. Örneğin kalçanız genişse ve göze batmasını istemiyorsanız açık renkli tonları burada kullanmamalısınız. Alt bedeninizi koyu, üstünüzü ise açık renk tutarak daha dengeli bir görüntüye kavuşabilirsiniz.












Yorumlar

Popüler Yayınlar